Tasty and Healthy – Stirfry Chinese Leaf and Shrimps (34)

Stirfry Chinese Leaf with shrimps

Ingredients

2 shallots

1 garlic clove

1 head Chinese leaf

2 dessert spoons (sunflower) oil

2 tablespoons Thai Red Curry paste

350G peeled shrimps

4 dessert spoons natural yoghurt.

Method:

Peel and finely chop the shallots and clove of garlic.  Wash the Chinese leaves, half them lengthwise and throw away the stalk.  Slice the leaves into strips of about 2cm .

Heat the oil in a wok and fry the shallots and garlic for about 2 minutes.  Stir in the curry paste and add the chinese leaf.  Stirfry for about 3 minutes.  Add the shrimps and warm through for about one minute.  Spoon the meal onto plates and spoon the yoghurt on top.

This is nice with yellow rice or noodles and fried peppers.

Hopefully the above is an accurate translation of this:

Roergebakken Chinese kool met garnalen.

2 sjalotjes

1 knoflookteentje

1 struik Chinese kool

2 el (zonnebloem) olie

2 tl Thaise rode curry pasta

350 gr gepelde Norse garnalen

4 el yoghurt

Pel en snipper de sjalotjes en het knoflookeentje.  Maak de kool schoon, halveer hem overlangs en verwijder de stronk.  Snijd de kool in repen van 2cm.  Verhit de olie in een wok en bak de sjalot en knoflook ca 2 minuten.  Roer de curry erdoor en voeg de kool toe.  Roerbak het geheel in ca 3 minuten.  Voeg de garnalen toe en laat die, al omscheppend, in ca 1 minuut door en door warm worden.  Schep het gerecht op de borden en schep de yoghurt erop.  Lekker met gele rijst of mie en roergebakken paprika.

Leave a comment